Selecteer de vestiging van Twickel waar jij alles over wilt weten:

Twickel Talent

Goede resultaten, eigentijdse onderwijsvormen en optimale ontplooiing. Dat zijn de kenmerken van onze school.  Iedere leerling mag zich onderscheiden en kan zijn of haar  talenten tot bloei laten komen op het Twickel College. Via ons uitgebreide Twickel Talent Programma en extra  activiteiten ontwikkelen onze leerlingen zich niet alleen binnen de schoolmuren, maar ook daarbuiten. Dit helpt hen uit te groeien tot actieve, betrokken individuen. Het Twickel College faciliteert en regisseert deze ontwikkeling. En dat  doen we graag! Op onze eigen authentieke wijze en met  bevlogenheid. 

Naast de reguliere lessen kunnen leerlingen één van de vier Twickel Talent Programma's (TT kiezen):

  • TT Muziek & Theater
  • TT Kunst & Techniek
  • TT Dans
  • TT Sport

Wij vinden het belangrijk dat je kunt ontdekken wat jij leuk vindt en waar je goed in bent. Dat kan natuurlijk in onze lessen, maar ook door extra lessen te volgen in één van de Twickel Talent Programma’s. Je kunt kiezen uit één van de vier programma’s. Als je hiervoor kiest, heb je twee uur in de week extra muziek&theater, dans, kunst&techniek of sport. En heel belangrijk! Je hoeft geen talent te hebben om één van de TT-programma’s te volgen. Interesse en een goede dosis inzet zijn voldoende.

Twickel Talent Muziek & Theater

Voor leerlingen die het te gek vinden om muziek of theater te maken. Leer zingen of een instrument bespelen. Of misschien wil jij wel leren om (dance)muziek te produceren die we tijdens een schoolfeest kunnen draaien? Dan is TT Muziek%theater zeker iets voor jou!

Twickel Talent Kunst & Techniek

Kunstvoorwerpen maken, op kunstexcursie bij kunstenaars, koper bewerken in een atelier, dit zijn een paar dingen die je gaat doen bij Kunst&Techniek. Eén ding is zeker, als je dit TT programma volgt, kun je lekker creatief bezig zijn en allerlei technieken leren. We sluiten het TT Kunst&Techniek af met een tentoonstelling van jullie eigen werk. Wie weet wil iemand wel jouw kunstwerk hebben!

Twickel Talent Sport

Houd jij van sporten of bewegen? Of vind je het leuk om nieuwe sporten te ontdekken, zoals free - running, boksen of klimmen dan is TT Sport iets voor jou. Door de extra uren komt het reguliere programma van het vak Lichamelijke Opvoeding uitgebreider aan bod en daarnaast bieden wij in TT Sport een aantal onderdelen die we op school niet kunnen bieden en waarvoor we bijvoorbeeld naar het zwembad gaan of naar de tennishal. TT Sport is meer dan sporten. Je leert tijdens de lessen ook coachen of scheidsrechter te zijn. Dit kun je in de praktijk brengen tijdens een toernooi of clinic waar je als TT Sport beoefenaar aan mee gaat doen.

Twickel Talent Dans

Tijdens de lessen Lichamelijke Opvoeding krijg je af en toe het onderdeel dansen. Sommige leerlingen dansen het liefst de hele dag door. Ben jij zo iemand? Dans je graag of wil je beter leren dansen? Geef je dan op voor het TT Dans Programma. Dit programma bieden we aan in samenwerking met onze partner X-Dance. Tijdens TT Dans leer je allerlei hedendaagse dansvormen. We sluiten het TT Dans programma af met een gezamenlijke voorstelling met TT Muziek & Theater. Tijdens deze spetterende avond kun je aan iedereen laten zien wat je geleerd hebt.