Selecteer de vestiging van Twickel waar jij alles over wilt weten:

Twickel On Stage in Schouwburg Hengelo een spetterend succes (Delden)

06.06.2019 | Delden Op woensdagavond 5 juni hield de Deldense vestiging van het Twickel College de vijfde editie van 'Twickel On Stage' in Schouwburg Hengelo. Na weken van intensieve voorbereiding door de leerlingen onder leiding van docenten Ilse Wigger, Judith Lansink, Rik Leushuis, Hans van der Perk en Nicole de Krosse stond er een indrukwekkend avondvullend programma op de planken. Dat programma bevatte muziek, dans en poëzie.

Er kwamen veel verschillende muziekstijlen voorbij: van ingetogen ballads met zang en piano tot swingende R&B en stampende rock'n'roll. De leerlingen waren enthousiast en zetten hun beste beentje voor. De meeste zangers en zangeressen van de avond werden begeleid door een band die bestond uit begeleidende docenten op gitaar en piano, met Sebastiaan Hondorp op bas en met afwisselend drums door Mik Wienk, Lisa Rupert, Milan Jansen en Rocky van Garling.

Het meidenkoor van de school beet het spits af met het nummer 'Mercy' van Shawn Mendes. De sfeer zat er daardoor meteen goed in. Het openingsnummer werd gevolgd door ‘Nothing Breaks Like A Heart’ van Miley Cyrus, gezongen door Jade Assink, Lotte Dijkstra en Indy Karnebeek. Daarna kwam ‘How Far I’ll Go’ van Alessia Cara door Danae van Hout.

Het meidenkoor zong vervolgens ‘Als het avond is’, de Nederlandse bewerking door Susan en Freek van de grote hit ‘Need You Now’ van Lady Antebellum. Dit nummer werd gevolgd door een prachtige vertolking van ‘Demons’ van Imagine Dragons door Conner Valkenaar. Na dit lied was het tijd voor het eerste gedichtenblok van de avond. Aimee Wijninga, Harm Brok, Joy Doeschot en Qasim Al Haskani droegen onder begeleiding van Erikjan Mink op harp hun gedichten voor. Qasim kreeg een luid applaus voor zijn grappige en originele tekst ‘Döner’.

Vlak voor de pauze zong Bente Asschert een prachtige versie van het nummer 'Jij bent de liefde' van Guus Meeuwis, geïnspireerd door de cover van zangeres Maan. De band werd bij dit nummer versterkt door Stijn Hulshof op saxofoon.

Het eerste onderdeel na de pauze was een swingende versie van ‘Duurt te lang’ van rapper MC Fit, waarbij leerlingen uit klas 1HA1 en 2HA1 op keyboards en marimba’s de zangeressen begeleidden. Daarna volgde ‘Lief zoals je bent’ van Maan, gezongen door Feline Hemmink, waarbij Erikjan Mink op Harp de band begeleidde.

Leerlingen uit verschillende klassen zongen hierna het lied ‘In Your Arms’ van Chef’ Special. Het meerstemmige zangstuk was één van de hoogtepunten van de avond. Het werd gevolgd door een prachtige ballad (‘И аз съм тук’ van Mihaela Fileva) die in het Bulgaars werd gezongen door Aleks Marinova.

Aan het einde van de avond zongen Britt Menkens en Mae Broekmaat ‘Be Alright’ van Dean Lewis en kregen Cindy Ankersmid en Silke Fluttert de zaal plat met ‘Hij is van mij’ van Kris Kross Amsterdam. Daarna lazen Quinty Vuurboom, Britte Exterkate, Mexx ten Heggeler en Danae van Hout gedichten voor.

Maud Heuten en Christel Scholten lieten vervolgens hun uitzonderlijke danstalent zien door een spectaculaire streetdance neer te zetten. Als slot van de avond stond Laurens Jannink op het podium om samen met de band een smerig rockende versie van ‘An de kant’ van Jovink en de Voederbietels ten gehore te brengen.

Al met al was het een spetterende avond die nogmaals onderstreept waar een kleine school groot in kan zijn.