Selecteer de vestiging van Twickel waar jij alles over wilt weten:

Twickel College Delden wint voorronde voetbal Olympic Moves

22.03.2018 | Delden Op woensdag 21 maart was het dan eindelijk zover; de voorronde voetbal van Olympic Moves. Om 09.00 uurvertrokken we van school naar het voetbalcomplex van Vios Beltrum.

De jongens hadden zelf mooie shirtjes laten maken met de naam van de school en uiteraard hen eigen naam. Aan het tenue kon het dus niet liggen. 

We zaten in een poule van maar liefst 7. De eerste wedstrijd was direct een moeilijke; het SG Canisius uit Almelo. Na een 0-1 achterstand wisten we gelukkig toch nog met 3-1 te winnen. De volgende 3 wedstrijden waren wat eenvoudiger en wonnen we met 3-1 (Het Stedelijk Vakcollege Enschede), 3-0 (Pius X College Aalderinkshoek) en 5-0 (CC Schaersvoorde Aalten)

De een na laatste poule wedstrijd verliep erg moeizaam. Naast dat er wat gemakzucht in onze ploeg sloop was het een goede tegenstander met een 1-1 tot gevolg (Marianum Groenlo). De laatste poulewedstrijd werd eenvoudig gewonnen met 9-0 van het Bonhoeffer College Enschede.

Als eerste in de poule gingen we vol goede moed naar de halve Finale waar we TCC Lyceumstraat Oldenzaal troffen. De vermoeidheid was duidelijk zichtbaar na 120 minuten voetbal. Er werd minder goed gevoetbald en de combinaties liepen helaas minder. Uiteindelijk gaf individuele kwaliteiten de doorslag en wonnen we met 2-1.

In de finale kwamen we de winnaar van de andere poule tegen, TCC Losser, een kwalitatief goede tegenstander. We kwamen in het begin van de wedstrijd met 0-1 achter en Losser had een levensgrote kans op 0-2. Gelukkig faalden zij in de afwerking. Op dat moment was de ommekeer en gaven we de laatste 10 minuten alles wat 3 doelpunten als gevolg had. 

Een prachtige 1e plek na een goed georganiseerd toernooi. Op naar de landelijke finale (8 juni) op sportcentrum Papendal in Arnhem.