Selecteer de vestiging van Twickel waar jij alles over wilt weten:

Talentmoment: Vogelhuis (Delden)

29.09.2020 | Delden Afgelopen maandag is het Talentmoment gestart met acht leerlingen van het Twickel College Delden en 8 leerlingen van IKC Magenta. Het Talentmoment is een samenwerking van beide scholen om onderwijs op maat te bieden voor leerlingen met praktisch talent.

Eerst was er een voorstelrondje, we kwamen er meteen achter dat het best vreemd is dat er een "meneer Thijs" was en een "meneer Buld". Weer een verschil tussen basisschool en voortgezet onderwijs; leerlingen vonden het prima.

Natuurlijk gingen de leerlingen van de basisschool eerst bij elkaar zitten en de leerlingen van de middelbare school ook. Maar toen kwam de vraag of iemand van het Twickel College bij iemand van IKC Magenta aan de tafel wilde gaan zitten en binnen een minuut werd alles spontaan gemixt.

Je zag duidelijk dat de leerlingen aan de slag wilden met het bouwen van een vogelhuis. Aan de hand van een tekening moesten ze hout halen , meten , tekenen, boren, timmeren...

Er werd goed samengewerkt, de leerlingen waren elkaar echt aan het helpen. Er ontstonden gesprekken hoe het wel of niet zou moeten;prachtig om te zien!

Volgende week is er weer een talentmoment en wordt het vogelhuis afgemaakt. De week erna gaan ze naar het bos om materialen te zoeken om het vogelhuis te bekleden!