Selecteer de vestiging van Twickel waar jij alles over wilt weten:

Samenwerking en partnerschap met Conservatorium Enschede ArtEZ en Dansschool X-dance

25.01.2019 | Hengelo Het Twickel College heeft vandaag een intentieverklaring getekend tot samenwerking met dansschool X-dance en een convenant getekend voor een partnerschap met Conservatorium Enschede, ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Opleidingen: PopAcademie, MediaMusic, MuziekTherapie en Docent Muziek.

Jeroen Katier (conservatorium), Hani Andary en Esmee Cornet (X-dance) Johan Supér en Mark Gellevij (Carmel Hengelo) tekenden in een feestelijke sfeer de verklaringen.

Met deze samenwerking breidden we ons kunst en cultuur profiel verder uit en kunnen we onze leerlingen veel meer mogelijkheden bieden!


En dat gaan onze leerlingen direct al merken.

In februari starten we met een nieuw Twickel Talent Programma: TT Dans! In een periode van 8 weken wordt er toegewerkt naar een danspresentatie die op woensdag 17 april zal worden opgevoerd.

Tijdens de danslessen leren de leerlingen de basistechnieken van dans en leren ze choreograferen. Ze wordt begeleid door professionele dansers van X-dance in het maken van eigen werk en wat daar allemaal bij komt kijken.

En door de samenwerking met ArtEZ zijn we vooropleidingsschool geworden van het Conservatorium. Daarnaast zullen studenten van ArtEZ lessen en activiteiten verzorgen voor onze leerlingen.