Selecteer de vestiging van Twickel waar jij alles over wilt weten:

Open Huis Twickel College Delden op woensdag 22 januari 2020

06.01.2020 | Delden De Deldense vestiging van Het Twickel College houdt op woensdag 22 januari a.s. OPEN HUIS. Leerlingen van groep 8 en hun ouders zijn tussen 18.00 en 21.00 uur welkom in de school aan de Schoppenstede 19 in Delden.

Het Twickel College Delden is een onderbouwlocatie van Scholengroep Carmel Hengelo met de eerste twee jaren van het voortgezet onderwijs op alle niveaus: vwo (atheneum), havo en vmbo. In vergelijking met de meeste scholen voor voortgezet onderwijs is het een kleine school: er zijn momenteel ongeveer 200 leerlingen. Deze kleinschaligheid zorgt ervoor dat leerlingen en personeel elkaar goed kennen en dat de overleglijnen kort zijn. Hierdoor is de betrokkenheid groot en verloopt de communicatie onderling en met ouders erg snel.

Tijdens het OPEN HUIS is in alle lokalen van de school iets te doen, beleven en te ontdekken. Door allerlei activiteiten, zoals meespeelles muziek, proefjes doen bij natuurverkenning, sportinstuif in de gymzaal en aan het werk gaan bij techniek, laat de school zien hoe het brede onderwijsaanbod in Delden eruit ziet.

Want de school is veelzijdig: naast het gewone lesprogramma met de bekende schoolvakken, krijgen de leerlingen les in Rots en Water, vaardigheden en mediawijsheid. Ook is er een keuzeprogramma genaamd Ateliers, waarbij de leerlingen een aantal keren per schooljaar keuzes kunnen maken uit creatieve en uitdagende vakoverstijgende programma’s.

Tijdens het Open huis kunnen bezoekers ook via speeddates met leerlingen snel te weten komen hoe het is op deze school. Natuurlijk verschaft de schoolleiding ook informatie over bijvoorbeeld de werkwijze van de school en de leerlingbegeleiding. Iedereen is van harte welkom!