Selecteer de vestiging van Twickel waar jij alles over wilt weten:

Kunst/Techniekworkshop 1 havo/atheneum

09.11.2018 | Delden Leerlingen van klas 1 havo/atheneum hebben vanmiddag een kunst/techniekworkshop gedaan bij het Kunststation in Delden. Ze hebben een kort bezoekje gebracht aan de daar aanwezige kunstinstallatie Real-Time Operator van kunstenares Melanie Windl. Daarna hebben ze een eigen miniluidspreker gebouwd.

Vanaf het moment dat de bezoekers Perron1 binnenstappen, worden ze onderdeel van de installatie Real-time Operator van de Duitse kunstenares Melanie Windl. Verdekt opgestelde microfoons nemen het geluid van de voetstappen of het kraken van de voordeur op. Via een computer worden de opgevangen tonen en klanken vertraagd doorgestuurd naar reuzeballonnen die aan het plafond hangen en als luidspreker fungeren.
Melanie Windl wil zo de bezoekers bewust maken van hun invloed op het kunstwerk en de kunst in het algemeen. “Vaak kijken mensen naar een beeld of schilderij en vinden het mooi of niet. Ik probeer mij vooral de laatste jaren meer te richten op werk waarin ook de bezoekers een functie vervullen in het geheel.”