Selecteer de vestiging van Twickel waar jij alles over wilt weten:

Het Twickel College doet mee aan NK Debatteren voor Scholieren

14.11.2019 | Hengelo Op zaterdag 23 november debatteert een deel van het debatteam over thema’s als stemrecht, religieuze feestdagen en gender van wereldleiders. Ruim 110 Nederlandse middelbare scholen nemen dit jaar deel aan de 22e editie van het Nederlands Kampioenschap Debatteren voor Scholieren (havo/vwo). De leerlingen gaan tijdens deze editie de verbale strijd met elkaar aan over actuele en uitdagende maatschappelijke thema’s. Namens Het Twickel College zullen Sophie, Renée, Mika, Mart en Angeliquel meedoen met de derde voorronde van het NK

De top 10 van deze voorronde kwalificeert zich voor de finale op zaterdag 18 januari 2020 op de Radboud Universiteit in Nijmegen. De school die de finale wint, mag zich een jaar lang Nederlands Kampioen noemen. Ook worden er prijzen uitgedeeld voor beste individuele spreker en beste nieuwkomer op het toernooi.

De stellingen die centraal staan tijdens de voorrondes zijn:

Ouders moeten bij de Tweede Kamerverkiezingen een extra stem krijgen voor hun minderjarige kinderen.
Nationale feestdagen mogen geen religieuze grondslag meer hebben.
Wereldwijd moet na elke verkiezing de regeringsleider een ander geslacht hebben dan de voorganger.

Over het kampioenschap

Het NK Debatteren voor Scholieren wordt al sinds 1998 georganiseerd door Stichting Nederlands Debat Instituut, een organisatie die debatactiviteiten voor scholen ontwikkelt die ervoor zorgen dat leerlingen overtuigender durven spreken, zorgvuldiger leren luisteren en altijd nieuwsgierig blijven naar de ideeën van anderen.