Selecteer de vestiging van Twickel waar jij alles over wilt weten:

Het Twickel College Borne zet zich in voor goede doelen

19.12.2018

Twickel College Borne zet zich in voor goede doelen

Algemeen

Borne | Het Twickel College Borne zet zich in voor goede doelen. In de schoolweek voor de kerstvakantie vinden er diverse activiteiten en workshops plaats waaraan leerlingen deelnemen. Tijdens de workshops worden er producten gemaakt, die verkocht gaan worden op de kerstmarkt. De opbrengst daarvan en van de sponsorloop gaan dit jaar naar drie projecten (goede doelen):

1. IJsbaan in Borne**: er wordt in Borne een ijsbaan aangelegd waar alle kinderen tijdens de kerstvakantie gratis gebruik van kunnen maken,
2. Trashpacker: de trashpacker is Thijmen Sissing (27) uit Hengelo die als backpacker afval opruimt. En het mooie is, dat zijn initiatief zich verspreidt als olievlek over Zuidoost Azië ( www.trashpackers.org ),
3. Stichting Woord en Daad: Deze stichting verbindt mensen, organisaties, bedrijven wereldwijd tegen armoede. De Stichting biedt jongeren onderwijs en daardoor kans op een betere toekomst (www.woordendaad.nl).

Op donderdag 20 december vindt de kerstmarkt plaats van 18.00 – 20.30 uur en op vrijdag 21 december vindt de sponsorloop plaats. Leerlingen laten zich sponsoren voor de sponsorloop door vrienden en bekenden.

Het Twickel College Borne is een kleinschalige onderbouw locatie voor vmbo, havo en vwo leerlingen. Leerlingen staan centraal en er wordt gewerkt in kleine klassen. De school vindt het belangrijk om middenin de samenleving te staan en wil de ‘maatschappij binnen de school halen’. We willen de leerlingen een steentje laten bijdragen door o.a. de maatschappelijke stage. We vinden het belangrijk dat de leerlingen ook buiten de school leren en dat doen we in allerlei projectvormen, waarbij samenwerking met maatschappelijke organen belangrijk is. De kerstactiviteiten zijn hier een mooi voorbeeld van.