Selecteer de vestiging van Twickel waar jij alles over wilt weten:

GEObattle woensdag 21 november 2018

20.11.2018 | Hengelo De aardrijkskunde-sectie en de stuurgroep GEObattleorganiseert op woensdag 21 november a.s. de GEObattle 2018.

Vierentwintig teams van basisscholen uit Hengelo en omgeving strijden tegen elkaar tijdens de GEObattle.Elk team bestaat uit vier leerlingen van groep 8.

Het programma bestaat uit twee onderdelen. Het ene onderdeel bestaat uit vijf battles. Dit zijn aardrijkskundige vraagstukken waarbij kennis, vaardigheid, creativiteit, samenwerking en doortastendheid centraal staan. Zo gaan leerlingen bijvoorbeeld aan de hand van beelden van Googlemaps streetview bepalen waar deze opnames zijn gemaakt of ze moeten aan de hand van aanwijzingen raden wat het onderwerp is (Iets of Ergens).

Het andere onderdeel is een ontwerpwedstrijd. Aan de hand van de gegeven randvoorwaarden moeten de groepjes tot een oplossing komen van een bepaald vraagstuk.

De battles worden begeleid door (bovenbouw)leerlingen van onzes school.

Het programma ziet er als volgt uit:·        

12.30-12.50 uur Inloop met een drankje·        

12.50-13.00 uur Opening en uitleg·        

13.00-15.30 uur 6 battles en ontwerpwedstrijd met een drankje in depauze·        

15.30-15.45 uur Pauze met een drankje·        

15.45-16.00 uur Prijsuitreiking

Dit jaar organiseren we voor de vierde jaar de GEObattle. Het Twickel College Hengelo is de initiatiefnemer van deze GEObattle. De GEObattle is door allerlei partijen enthousiast ontvangen en ook mede door hen mogelijk gemaakt. Dit zijn het KNAG (Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap), het Waterschap Vechtstromen, Noordhoff Atlasproducties, Thieme Meulenhoff, de Aardrijkskunde Olympiade en Saxion Hogeschool.

Inmiddels zijn er steeds meer scholen in Nederland die de GEObattle op hun school gaat organiseren.

De scholen kunnen zich inschrijven via de website GEObattle.nl. Hier is ook te zien waar de volgende GEObattle georganiseerd worden.

Op zaterdag 13 april 2019 organiseert de stuurgroep GEObattle wederom het Nederlands Kampioenschap op Het TWICKEL College

Frans Westerveen