Selecteer de vestiging van Twickel waar jij alles over wilt weten:

Fantastische opbrengst Kerstactie voor Stichting Hulphond

21.12.2018 | Delden Zoals ieder jaar heeft het Twickel College in Delden een kerstactie georganiseerd om geld bijeen te brengen voor een goed doel. Dit jaar komt de opbrengst van onze actie ten goede aan Stichting Hulphond. De actie is bedacht door docent Leon Rotgers, die helaas op 5 maart van dit jaar zijn strijd tegen leukemie heeft verloren.

De leerlingen van de school hebben van een gastspreker uitleg gekregen over de functie en het belang van een hulphond voor mensen met een handicap. Daarna hebben de leerlingen zich verdiept in het werk van Stichting Hulphond tijdens de lessen Levensbeschouwing. Leerlingen hebben zich daarna laten sponsoren voor een sponsorloop die op vrijdag 21 december in en om Delden en het Landgoed Twickel is gelopen.

Ondanks het regenachtige weer zat de sfeer er goed in. De klassen liepen hun route in en om Delden, veelal vergezeld door ouders die hun hond hadden meegenomen voor de tocht. Voor de honden was er een lekkere kluif van Pets & Co Kroon en na afloop lag er voor iedereen een lekkere oliebol van Bakkerij Nollen klaar.

Ook de kinderen en vrouw van Leon Rotgers hebben heel veel geld ingezameld voor het goede doel. Zij liepen op vrijdagochtend mee met de leerlingen en docenten van de school en hebben hun opbrengst samengevoegd met die van de school.

In totaal heeft de actie van het Twickel College Delden 8250 Euro ingezameld! De cheque is door de kinderen van Leon Rotgers namens henzelf en de de school overhandigd aan Riet Bosvelt van Stichting Hulphond.