Selecteer de vestiging van Twickel waar jij alles over wilt weten:

Boomcirkel van Groene loper Hof van Twente naar Twickel College Delden

30.10.2019 | Delden ‘Een groene Hof is onze wens, dus plant een boom voor dier en mens!’ Met deze slogan speelt de Groene Loper Hof van Twente in op de actie van de provincie om in Overijssel 1,1 miljoen bomen te planten, voor elke inwoner één.

De boomcirkel van de Groene Loper Hof van Twente reist door Hof van Twente en wordt op 4 november opgesteld in het Twickel College Delden. Ina van de Riet geeft op deze dag een les over bomen aan de leerlingen, die gekozen hebben voor het atelier ‘verbeter de wereld, begin bij jezelf’.
Bomen zijn belangrijk voor de opname van CO2 en zetten dit om naar zuurstof, bomen reduceren fijnstof en geven beschutting en schaduw. Deze, en nog veel meer aspecten van bomen, komen aan de orde in de boomquiz, die de leerlingen van het Twickel College gaan spelen. De boomcirkel met quizvragen blijft in Delden tot en met 8 november.
Voor ouders en andere belangstellenden en leerlingen van andere scholen is het mogelijk om tussen 5 november en 8 november van 14.15 tot 16.15 uur de boomquiz te spelen. Adres: Twickel College, Schoppenstede 19 in Delden. Om diversiteit aan bomen onder de aandacht te brengen bij het grote publiek, heeft de Groene Loper Hof van Twente 35 inheemse bomen aangeschaft, één per 1000 inwoners.
De Groene Loper is een platform in de gemeente Hof van Twente voor groene  en duurzame initiatieven en brengt die bij elkaar. Zij die de boomquiz het beste invullen doen mee met de trekking, waarbij 2 van de 35 bomen uit de cirkel in Delden worden verloot op 8 november.
Ina van de Riet: “De quiz is niet simpel, maar dat zijn vraagstukken rond duurzaamheid ook niet.” Wie een boom wint, mag die op eigen grond planten, het liefst zichtbaar vanaf de openbare weg. Wie geen plek heeft, mag de boom weggeven of in overleg elders planten, zolang het maar in de gemeente is.
Wil je meer informatie over de boomcirkel met quizvragen? Stuur dan een mail naar info@groeneloperhofvantwente.nl