Selecteer de vestiging van Twickel waar jij alles over wilt weten:

Aardrijkskunde Olympiade

25.06.2019 | Hengelo Een bijzondere dag voor de 4 finalisten: de huldiging op het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap! Voorafgaand aan de huldiging een pittige veldwerkopdracht op een druk kruispunt waar een stromenkaart van gemaakt werd.

De voorrondes en de nationale finales zitten erop. Op maandag 24 juni 2019 werden de winnaars gehuldigd door de minister van Onderwijs, dhr. Arie Slob.

De winnaars van Aardrijkskunde zijn:
Brecht Reintsema (Hengelo, Het Twickel College Hengelo)
Vito Tillart (Mijdrecht, Veenlanden College Mijdrecht)
Nora Schreuder (Woerden, Minkema College Woerden)
Jacobus Petersen (Bilthoven, Chr. Gymnasium Utrecht)De iGeo wordt van 31 juli tot 5 augustus georganiseerd op de Educatieve Universiteit in Hongkong. Deelnemers van 50 landen binden de strijd met elkaar aan. Na het maken van de ‘written respons test’, het fieldwork en de multimediatest worden op 5 augustus de medaille verdeeld. Naast dit competitieve deel kent de finale ook een belangrijk sociaal deel. De deelnemers leren elkaar en elkaars landen kennen door de presentaties van de hun posters (Thema Smart Cities), de culturele avond en de verschillende excursies.

De komende weken staan in het teken van voorbereiden op de iGeo. Een trainingsprogramma waarin inhoudelijke kennis en specifieke aardrijkskundige vaardigheden aangeleerd worden, wordt ondersteund en begeleid door verschillende docenten van verschillende universiteiten. Na deze trainingsperiode vertrekt team NL op vrijdag 26 juli naar Hongkong. In deze acclimatiseringsperiode leren we Hongkong kennen, maar we brengen ook een bezoek aan het Nederlandse consulaat.
Na de wedstrijd maken we een excursie op het vast land van China. We bezoeken Shenzhen en Shanghai.