Selecteer de vestiging van Twickel waar jij alles over wilt weten:

Onderwijs

Hengelo


De locatie Twickelcollege Woolderesweg in Hengelo biedt havo en atheneum onderwijs. Voor de echte uitblinkers in de eerste en tweede klas van het atheneum, die toe zijn aan een extra uitdaging en dieper willen en kunnen is er atheneum+.

A+ leerlingen volgen de gewone atheneumlessen en daarnaast hebben ze drie grote vakoverstijgende projecten per jaar.

Twickelcollege telt ongeveer 1100 leerlingen en een team van zo’n 125 docenten en onderwijsondersteunend personeel. De school staat in Hengelo al generaties lang bekend om het open karakter en de grote aandacht voor kunstzinnige vakken, sport en projecten. Leerlingen van Twickelcollege zijn actieve leerlingen; zo onderhoudt onze leerlingenraad het twitteraccount @Twickeltwit, maken leerlingen schooljournaals en andere multimediale toepassingen en zijn ze mondig, geïnteresseerd en gericht op hun toekomst.

Twickelcollege Hengelo op Facebook

Twickelcollege Hengelo op Twitter

Borne


De locatie Borne Woolderweg is een onderbouwlocatie voor leerlingen van alle niveau’s.
Gedurende de eerste twee leerjaren volgen de ongeveer 300 leerlingen vmbo, havo of atheneum onderwijs in een vertrouwde kleinschalige leeromgeving. Een team van ongeveer 35 docenten en onderwijsondersteunend personeel begeleiden de leerlingen hier tot ze toe zijn aan de overstap naar de bovenbouw, op een andere locatie. Naast het gewone lesprogramma besteedt de locatie aandacht aan onder meer kennismaken met vrijwilligerswerk, met kunst en cultuur of sportieve uitdagingen. Binnen het lesprogramma is er extra aandacht voor taal- en rekenvaardigheid. 

Twickelcollege Borne op Facebook 

Twickelcolllege Borne op Twitter

Delden

De locatie in Delden is een onderbouwlocatie met een kleine 350 leerlingen en een team van ongeveer 35 docenten en onderwijsondersteunend personeel. Het TWICKEL College Delden biedt atheneum, havo en vmbo-onderwijs voor leerjaar 1 en 2. Daarna vervolgen de leerlingen hun opleiding op één van de andere scholen van Scholengroep Carmel Hengelo.

Naar school gaan bij de locatie Delden is aantrekkelijk vanwege het hechte team, de persoonlijke aandacht en de korte lijntjes met thuis. Bijzonder is het LiNK>>-aanbod: tweemaal per jaar volgen de leerlingen een cursus naar keuze uit de leergebieden Mens & Maatschappij, Cultuur & Maatschappij, Natuur & Gezondheid en Natuur & Techniek.
Dankzij cursussen als ‘Making the band’, ‘Eten wat je eigen pot schaft’, ‘De Tweede Wereldoorlog in Twente’ en ‘First Lego League: Robotica’ noemen veel leerlingen LiNK>> hun favoriete vak. Ook Twickel On Stage (voorheen 'Open Podium') is een jaarlijks terugkerend fenomeen waar Delden trots op is. Alle leerlingen uit klas 1 krijgen de weerbaarheidstraining Rots & Water aangeboden.

Het TWICKEL College Delden is actief op Twitter en Facebook. De vestiging heeft, net als de vestigingen in Hengelo en Borne, eigen pagina's en accounts.