Selecteer de vestiging van Twickel waar jij alles over wilt weten:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Zitten op een bank van scherven bij Twickel College Hengelo

23.05.2017 HENGELO - Architect Herman Hertzberger, de ontwerper van het nieuwe Twickel College in Hengelo heeft een dertig meter lange mozaïekbank onthuld bij de ingang van de school. Uit Tubantia

Terwijl leerlingen muziek speelden op xylofoons , liep Akelei Hertzberger zingend over de mozaïekbank, gevolgd door enkele tientallen leerlingen die meegewerkt hebben aan de uitvoering van het kunstobject.

Tevreden

Architect Herman Hertzberger is dik tevreden over het werk van zijn dochter en de leerlingen. “Ik wilde dat de leerlingen mee zouden helpen bij het tot stand komen van dit gebouw”, verduidelijkt hij.

Tegen de leerlingen zei hij: “Ik hoop dat dit een plek is waar jullie later nog eens terug komen en dat je dan denkt ‘het was eigenlijk best leuk op deze school. En misschien kom je hier later nog eens met je kleinkinderen en dan zeg je ‘kijk, dit heb ík gemaakt.’

"Het belangrijkste is dat jullie hebben laten zien dat je scherven bijeen kunt rapen. En dat je er iets bijzonders van kunt maken. Onze wereld hangt aan elkaar van scherven. Het is goed om te beseffen dat je scherven niet moet weggooien. Afval is het beste bouwmateriaal voor de toekomst.”

De toparchitect van bureau AHH uit Amsterdam, gaf zelf het voorbeeld bij de bouw van de nieuwe school op de plek van de oude school in de Woolder Es. Zo handhaafde hij grote delen van de oorspronkelijke vloer van de school . Ook de oude sporthal met zijn opvallende buitenmuur kreeg een plek in zijn nieuwe ontwerp.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief