Selecteer de vestiging van Twickel waar jij alles over wilt weten:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Twickel College Delden zet digitale geletterdheid op de agenda

07.09.2017 | Delden Voor het tweede achtereenvolgende jaar werkt het Twickel College Delden samen met Hogeschool Saxion om leerlingen modern, uitdagend en aantrekkelijk lesmateriaal te bieden.

Deze week gaf Rik Leushuis, docent Nederlands en onderwijsontwikkelaar in Delden, het startschot voor de samenwerking. Dat gebeurde tijdens de eerste studiedag van de studenten Media, Informatie en Communicatie van Saxion Enschede. De studenten die de specialisatie Media & Educatie kiezen binnen hun studie, ontwerpen en maken de komende weken digitaal lesmateriaal voor brugklassers van het Twickel College. Het lesmateriaal wordt later dit jaar in de praktijk getest en, indien nodig, bijgesteld.

De school heeft er deze keer bewust voor gekozen om lesmateriaal te laten maken op het gebied van ‘digitale geletterdheid’. Dat is een verzamelnaam voor kennis en vaardigheden die te maken hebben met digitale apparaten en programma’s, procesmatig denken, mediawijsheid en informatie in de breedste zin van het woord.

Het lesmateriaal is voor het eind van het jaar klaar voor gebruik. Het wordt dan eerst getest in de verschillende iPadklassen van de school, waarna het ook door de andere klassen gebruikt kan worden.

Meer informatie over digitale geletterdheid is te vinden op de website van Kennisnet:

https://www.kennisnet.nl/artikel/werken-aan-digitale-geletterdheid-zo-doe-je-dat/

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief