Selecteer de vestiging van Twickel waar jij alles over wilt weten:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Thomas Broos door naar landelijke finale wiskundewedstrijd

12.06.2018 | Delden Op woensdag 13 juni doet Thomas Broos uit klas 2TH1 van Het Twickel College in Delden mee aan de landelijke finale van de 25e editie van de WereldWijde WiskundeWedstrijd Kangoeroe wizSMART (http://www.w4kangoeroe.nl). Thomas behaalde de vierde plaats van alle vmbo-leerlingen van Nederland bij de eerste ronde die op donderdag 15 maart werd gehouden.

Thomas reist met docente Nicole de Krosse naar Leiden voor de finale, waar hij eerst 16 meerkeuzevragen en na een korte pauze 16 open vragen voor zijn kiezen zal krijgen. “Die vragen zijn wel moeilijker dan de eerste toets,” vertelt Thomas, “maar daar ben ik niet zo bang voor.”

Hij weet nog niet hoe goed hij moet scoren om opnieuw in de prijzen te vallen en eventueel op internationaal niveau door te gaan in de wiskundestrijd. “Dat zie ik daarna wel,” zegt hij nuchter. Wiskunde is op school een prima vak, maar niet het leukste, die eer gaat volgens Thomas naar Lichamelijke Opvoeding. “Bij wiskunde heb ik de kennis wel, maar zou ik best wat meer kunnen doen.”

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief