Selecteer de vestiging van Twickel waar jij alles over wilt weten:

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Excursie klas 2 naar Roombeek

13.09.2017 | Delden Tijdens de wenweek voor klas 2 stond er een excursie op het programma naar het Roombeek Cultuurpark in Enschede.

Elke klas heeft samen met de mentor een bezoek gebracht aan één van de drie tentoonstellingsruimtes in de wijk; het Rijksmuseum Twenthe, de Twentse Welle en Tetem. De leerlingen kregen een korte rondleiding door de meest recente tentoonstelling en werkten daarna in groepjes aan een opdracht in de bijbehorende workshop. Daarnaast stond er een rondleiding op het programma door een deel van de wijk Roombeek. De leerlingen bezochten de plek van de vuurwerkramp en het gedenkmonument, bekeken verschillende (onder architectuur gebouwde) moderne huizen die nu rondom deze plek zijn gebouwd en ze leerden over de Twentse textielgeschiedenis, waarvan de restanten nog steeds te vinden zijn in deze wijk.

 

Wat was er te doen? 
Leerlingen die het Rijksmuseum Twenthe bezochten, maakten kennis met kunst en techniek in de tentoonstelling ‘Ik speel dus ik ben’. Er waren meerdere bewegende kunstobjecten te bewonderen, waaronder een robot die op water danst, maar ook het werk van een kunstenaar-uitvinder die zijn gehele atelier heeft nagebootst in een van de zalen van het museum. In het atelier op de bovenverdieping werkten de leerlingen aan een zelfbedachte robot of aan een ruimtelijk object voor een vreemde plek in het atelier, zoals onder een tafel of bovenop de kast.

 

In de Twentse Welle konden de leerlingen kennis maken met ‘De droom van het vliegen’. Ze wandelden vanaf de nagebouwde ontwerpen van Leonardo da Vinci naar de droombeelden over het vliegen van kunstenaar Panamarenko om tot slot uit te komen bij de motorisch aangedreven drones van vandaag. Kregen korte uitleg bij de verschillende werken en maakten zelf foto’s van objecten in het museum. Daarna mochten de leerlingen in groepjes zelf een vliegmachine bedenken en alvast een eerste prototype maken. Op schaal uiteraard! 
Bij kunstruimte Tetem draait alles om hedendaagse (digitale) kunst en maakten de leerlingen kennis met het inzetten van digitaal materiaal voor het maken van hun eigen kunstwerken. Het onderwerp van de tentoonstelling ‘Al dat vreemd is in de stad’ gebruikten de leerlingen om van digitale foto’s hun eigen beeldverhaal te maken en te monteren tot een filmpje.

 

Het was een geslaagde dag. De leerlingen kregen veel nieuwe informatie, deden nieuwe indrukken op en er was gelegenheid om op positieve manier de banden aan te halen met klasgenoten en de mentor bij de start van het nieuwe schooljaar.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief