Selecteer de vestiging van Twickel waar jij alles over wilt weten:

Brecht Reintsema wint #VERS2018 slotdebat! Gefeliciteerd :)

20.04.2018 | Hengelo Wat was iedereen vandaag enorm goed in het #VERS2018 Slotdebat & Essay. Er werd verhit gedebatteerd over stellingen als 'hoe meer politici po√ęzie lezen hoe beter voor de wereld' of 'een kort en krachtig gedicht is oppervlakkig'. De jury was sowieso erg onder de indruk van de essays. Uiteindelijk kwam Mohammed uit Antwerpen als beste essayist uit de bus en werd Brecht van het Twickelcollege Hengelo de beste po√ęziedebater van 2018.

Na spannende en boeiende debatvoorrondes door heel Nederland en Vlaanderen kwamen vandaag de beste poëziedebaters en essayisten naar het OBA Theater in Amsterdam voor het VERS Slotdebat & Essay. Jongeren van scholen uit Amsterdam, Antwerpen, Den Haag, Gent, Hengelo en Rotterdam werden door presentator Rick de Leeuw uitgedaagd tot een stevig debat over poëzie. 

Tussen de debatten door presenteerden acht essayisten hun visie over goede en minder goede poëzie.
Een bijzonder vakkundige jury, bestaande uit Dichter des Vaderlands Ester Naomi Perquin, Martijn Nicolaas, senior adviseur Nederlandse Taalunie en Martin Berendse, directeur OBA, bepaalde wie zich de beste essayist en poëziedebater mag noemen.

Een dynamisch programma met medewerking van Ellen ten Damme die literatuur op muziek bracht, Vlado Spisiak die de debatten verluchtigde met zijn gitaar en de breakdancers van Turn it Loose.

 

De foto is gemaakt door Annelies Verhelst fotografie